Manual VirtualBox

De WikiCat IT
La revisió el 13:05, 6 ago 2018 per Isaac (Discussió | contribucions)

(dif) ←Versió més antiga | Versió actual (dif) | Versió més nova→ (dif)
Dreceres ràpides: navegació, cerca

En aquest manual podem trobar com configurar el virtualbox per poder treballar en diverses maquines virtuals en xarxa i com poder traspassar fitxers de la maquina host a la maquina virtual.

Configuracions de xarxa

Com podem veure en la imatge següent podem seleccionar qualsevol configuració per la nostra xarxa virtual. Cal dir que podem tenir més d'una tarja virtual assignada en la nostra maquina virtual.

virtualbox0.png

Definició de cada configuració

No està connectat: amb aquesta configuració li diem a la MV que no té xarxa disponible, encara que que tenim tarja de xarxa.

NAT: configuració necessària per poder sortir a Internet amb la MV sense necessitat de tenir les credencials de la maquina real. En aquesta configuració el sistema podrà sortir a l'exterior a través de la connexió de xarxa del PC-real.

Xarxa NAT: fa el mateix que en el cas anterior, però amb la diferencia que podem realitzar i configurar una xarxa per les diferents MV que tinguem en execució i que puguin anar treballant amb Internet de forma autònoma, però a la vegada entre elles es podran veure.

Adaptador Pont: aquest cas només s'utilitza per poder fer proves i tenir un servei connectat a la xarxa de forma autònoma del PC-real. És a dir, la xarxa de la MV l'haurem de configurar de manera manual, si volem podrem tenir una xarxa privada per fer proves només accessible als Pc's que nosaltres vulguem.

Xarxa Interna: configuració necessària per fer diferents xarxes, només accessibles a les MV executades des de la mateixa maquina real.

Adaptador només de l'amfitrió: aquesta configuració serveix per fer una xarxa privada entre les diferents maquines virtuals i l'amfitrió o maquina real.

Modul genèric: no s'utilitza.

Configurar carpetes compartides

Primer de tot sense tenir en compte quin és el sistema operatiu de la maquina virtual, haurem d'instal·lar les "Guests Additions", tot incloent la imatge en el CD-virtual de la MV.

virtualbox1.png

Un cop instal·lades haurem de seleccionar i deixar-ho tal i com es mostra a la imatge següent.

virtualbox2.png virtualbox3.png

A partir d'aquí, cal seleccionar una carpeta que volem compartir, o millor dir, una carpeta que ens servirà per compartir fitxers d'un sistema a l'altra.


virtualbox4.png

Un cop realitzat només ens caldrà obrir en la MV un terminal i incloure l'usuari de la nostra MV en el grup "vboxsf", tal com ens mostra tot seguit.

virtualbox5.png

Eines de l'usuari
Espais de noms

Variants
Navegació
Eines