OSMC - Media Center

De WikiCat IT
Dreceres ràpides: navegació, cerca

OSMC

OSMC = Open Source Media Center

Aquest és un programa que ofereix l'oportunitat de que tota la gent pugui tenir un equip Media Center en casa. Només cal tenir una RaspBerry Pi i baixar-te el programa de la web oficial: https://osmc.tv/

Instal·lació

Un cop tenim descarregat el fitxer, haurem de descomprimir-ho. D'aquesta forma trobem la imatge del programa. Aquest fitxer, imatge, haurem de copiar-ho en la SD-Card per mitja del programa que utilitzis normalment. En el meu cas, que tinc de sistema operatiu Linux haig de fer servir el programa: Escriptor Imatges Disc.

Un cop tinguis el programa instal·lat en la SD-Card, cal insertar-la en la Raspberry i posar el sistema en marxa. Curiositat, abans de fer-ho si miras el tamany de la partició t'adonaràs que es molt petit, no et preocupis, quan estigui dins del sistema per si mateix ja et farà una altra partició amb tot l'espai que sobra en la SD.

Configuració

Xarxa

Per defecte, aquesta característica la tenim definida correctament. Encara que personalment prefereixo que tingui una IP fixa.

Seguretat

Per defecte, normalment tenim diverses formes de posar-nos en contacte amb el sistema de forma remota. Cal que siguis conscient que contra més sistemes deixis oberts, més fàcil serà que un intrús entri en el teu sistema de forma remota.

Personalment només et recomano que tinguis en marxa el protocol SSH. Les contrasenyes per defecte son les següents:

username: osmc

password: osmc

Per canviar el password d'aquest usuari, cal posar i seguir les instruccions que apareixen en pantalla:

passwd

Actualitzacions

Per actualitzar el sistema, a mi m'agrada fer-ho de forma remota, per mitja del protocol SSH per establir la connexió.

Un cop has establert la connexió cal que posis en la línia de comandes les següents ordres i seguint les instruccions de pantalla el sistema s'auto actualitzarà.

Les línies que cal posar son les següents:

sudo apt-get update

sudo apt-get upgrade

sudo apt-get autoremove

Com podeu veure aquestes comandes son de Linux, penseu que el sistema OSMC està basat en Debian.

Aquestes ordres també es donaran l'oportunitat d'instal·lar qualsevol programa que considerem oportú, tal com es fa en un sistema Debian.

Plugins

Podeu personalitzar el OSMC com vosaltres vulgueu, es pot posar tot de petits programes per fer més gran la vostra experiència personal.

Personalment, utilitzo aquests tres plugins:

  • PLEXUS ADDON: Per veure Canals P2P Acestreams
  • SPORTSDEVIL: Per veure canals d'esports de tot el mon.
  • ADRYANLIST: Llistat de canals que es poden veure de forma online.

Tots aquests plugins o addons els heu de descarregar en un PEN, normalment estan en format ZIP, no s'ha de descomprimir res.

Inseriu el PEN en una de les ranures d'USB i aneu a "Configuració/Complements", en aquest apartat podeu instal·lar aquests programes.

Un cop instal·lats només cal anar a la pestanya "Video/Complements" i veureu que els dos últims es troben per entrar, mentres que el primer es troba de forma interna en l'aplicació.

Eines de l'usuari
Espais de noms

Variants
Navegació
Eines